Dagens Recept!

Tumblr_lada9jvj7o1qaxm50o1_500_large
363381-9-1287342356276_large

De ombloggade småkakorna Macarons

Ingredienser:
Grundrecept mandelkakor:

4 ekologiska äggvitor.
0.5 dl strösocker.
150 gram skållad eller malen sötmandel.
4 dl florsocker.
Grundrecept smörkräm:

100 g mjukt smör.
1.5 dl florsocker.
1 tsk vaniljsocker.
1 äggula.
Några droppar valfri hushållsfärg/karamellfärg.
Hallonmacarons:

Röd hushållsfärg/karamellfärg.
2 msk hallonsylt.
Chocklad och hasselnötsmacarons:

125 g hasselnötter (istället för mandel)
3 tsk kakao.
2 msk nutella.
Pistagemacarons:

150 g pistagemandel.
Pistage - essens, efter din egen smak.
Grön hushållsfräg/karamellfärg.
Laktrismacarons:

svart hushållsfärg/karamellfärg.
1 tsk laktrisgranulat, efter din egen smak.
2 tsk sambuca, efter din egen smak.
Violmacarons:

Röd och blå hushållsfärg/karamellfärg.
Violessens, efter egen smak.

Så här gör du:

1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

9. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

10. Vispa ner äggulan.

11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

14. Rosa - hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.

15. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.

16. Bruna - choklad- och hasselnötsmacarons
Gör macaronsmeten på 125 g hasselnötter istället för 150 g sötmandel och smaksätt den med 2 tsk kakao.

17. Smaksätt smörkrämen med 2 matskedar nutella och 1 matsked kakao.

18. Gröna - pistagemacarons
Gör macaronsmeten på 150 g pistagemandel istället för sötmandel.

19. Smaksätt smörkrämen med pistage-essens och färga den med grön hushållsfärg.

20. Svarta - lakritsmacarons
Färga macronsmeten med svart hushållsfärg

21. Smaksätt krämen med 1 tesked lakritsgranulat (finns i specialbutiker och på nätet) och 2 teskedar Sambuca.

22. Violetta - violmacarons
Färga macaronsmeten med röd och blå hushållsfärg.

23. Smaksätt krämen med violessens (finns i specialbutiker och på nätet).



Kommentarer
Postat av: Fanny

Svar: Ja verkligen! :D

2010-10-19 @ 18:56:01
URL: http://ffaannyyf.blogg.se/
Postat av: Fanny

Svar: hahah :D

2010-10-19 @ 19:07:32
URL: http://ffaannyyf.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: Nu i helgen vet jag inte riktigt vad som händer, men lär bli att vara med polare bara. sjd? :)

2010-10-19 @ 19:08:20
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Alexandra - Uppsalas största blogg

sv. superkul att du är med i dagens blogg :D



jag är själv med i en tävling och skulle behöva din hjälp. Det tar bara en sekund.. Skulle du kunna rösta på min outfit här? klicka på länken och sen på rösta. Det skulle vara guld värt.Man kan rösta varje dag!Det är därför jag alltid skriver det på dagens blogg hiihi Kram

http://www.ellos.se/?startpage=3976&action=detail&id=403&extcmp=SE_FBSHARE_AW10KLING&lang=SE

2010-10-19 @ 19:23:23
URL: http://vadfanskajagheta.se
Postat av: Kevin

Nu gjorde du mig sugen på något sånt :(

2010-10-19 @ 19:46:48
Postat av: sofiarosa

Gud vad bra eran blogg är:o dreglar:D

Men hur fan kan ni hålla er smala?:D

2010-10-19 @ 19:55:00
URL: http://sofiarosa.devote.se
Postat av: Laila

Gud så gott det ser ut =)

2010-10-19 @ 20:16:03
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Coquina

Vad gott och vad fina ni fått dem =)

2010-10-20 @ 00:04:05
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Nas

Köpte nyligen en bok om hur man gör macarons och de är ganska svåra att få till bra.

Har även för mig att det är mandelmjöl som skall användas.

2010-10-20 @ 16:53:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0