Dagens recept!

Ingredienser:

5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
3 st gelatinblad

GARNERING:
säsongens bär eller frukt

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.

Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 3 timmar så att det stelnar.

Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.


Kommentarer
Postat av: Evelyn

Hej , Vilket bra recept :)

Jag skulle undar om du ville vara med i min tävling i min blogg. jag skulle bli jätte glad om du gick med :)



www.chilenita.devote.se

2010-10-24 @ 19:30:21
URL: http://Chilenita.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0