Så som ni behagar,Olika frostings till cupcakes.

Tumblr_lai88heyxx1qc1cggo1_500_large
Tumblr_lafapurqdn1qzequto1_500_large
Tumblr_lagu0cv2n01qaeorxo1_500_large

White fluffy frosting:

2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg, några droppar

Så här gör du:

Börja med att du rör ihop socker,citron och vatten i en kastrull och värm det på spisen tills det börjar sjuda. Flytta sedan kastrullen från den varma plattan. Vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret med elvisp tills mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite den varma sockerlagen delvis i marängen under konstant vispning, det bör ta ca 10 minuter. Kom ihåg att bara hälla lite sockerlag åt gången och vänta sedan någon minut mellan var gång.
Vispa tills marängen blivit kall och bildat hårda toppar, det tar cirka 8-10 minuter.
Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall.


Choklad frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g naturell färskost
1 msk varmt kaffe

Så här gör du:

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och färskost krämigt. Rör sist ner kaffet. Spritsa/bred frostingen på cupcakesen och dekorera enligt önskemål.


Vit chokladsmörkräm:

215 g smör
270 g florsocker
170 g vit choklad
3-5 msk grädde (går bra att lämna bort)

Så här gör du:

Vispa smör och florsocker pösigt. Smält chokladen, låt den svalna. Tillsätt chokladen och grädden i smörkrämen och vispa slät med elvisp.

Tycker att det passar minst lika bra med denna vit chokladsmörkräm till cupcakes som det gör med vanlig hederlig frosting!
Den är väldigt god,men är väldigt söt. Så man kanske inte vill ha den i stora mängder för att den blir så mäktig. 

Ps. Du kan även ha den som spackling under sugarpaste/marsipan.

Hoppas ni gillar inlägget! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0